Когато информацията цели единствено дезинформация. Когато медиите се гърчат в страх и безсилие. Когато автоцензурата е инстинкт за самосъхранение. Когато знаеш с какво може да си несъгласен и с какво не може. Когато гледните точки се събират в една огромна черна дупка, на дъното на която е само нищото. Когато за кратко спира да ти пука. Тогава съпротивата е задължителна. Съпротивата да назовеш, докато всички заобикалят. Съпротивата да извикаш, докато навсякъде е тихо. Съпротивата да останеш, докато всеки си отива. Съпротивата е в безстрашието. От етикета, от присмеха, от осъждането, от порицанието. Съпротивата е в несъгласието. Информираното несъгласие.

Дъщерната доброволческа платформа на фондация Метаарт “Пост Култура”, съвместно с клуб „Петното на Роршах” създадоха първия по рода си Кръг за публични спорове „Информирано несъгласие“. Имаме възможността да видим лицето на противника си и да изпитаме оная чиста наслада от надвиването му единствено с думи. На живо, с адекватни и аргументирани мнения. Защото онлайн го правят само аматьорите. Нищо скрито не се толерира. Бориш се за истината, както го прави и този срещу теб. И всички заедно обираме плодовете на спора.

Кръгът за публични спорове се помещава на долния етаж на клуб “Петното” , в пространството на “Пост-Културна Сцена”. За провеждането на споровете се включват като гост-участници експерти по отделните теми, журналисти, преки свидетели на определени събития, както и хора с ярка обществена позиция.

Всеки с мнение е добре дошъл. Тук сме за да спорим, да поставим истината под въпрос и да изкараме факта наяве. Правилно мнение няма, има добре аргументирано мнение.

Информирано Несъгласие във facebook